Om meg

Trygg igjennom hele prosessen

Når du bestiller en bunad hos meg er det viktig for meg at du føler deg trygg igjennom hele prosessen. Å anskaffe seg en bunad er noe de fleste gjør kun en gang i livet. Og det ligger ofte mange overveielser og mye undersøking bak dette valget. 

Jeg kommer fra Bergen og spesialiserer meg på bunader fra Vestlandet. Jeg er utdannet bekledningshåndverker i Danmark. Videre har jeg jobbet som syerske ved Burda Nordic og Lite-flite før jeg kastet meg inn i bunadsverdenen. Siden har jeg også tatt fagbrev som Bunadstilvirker. Jeg har sydd bunader i flere år nå og tilegner meg stadig mere kunnskap om bunader. Jeg er opptatt av å bevare bunadshåndverket etter gamle tradisjoner og gjøre det lettere for de som vil sy sin egen bunad. På den måten tror jeg at interessen og kunnskapen øker, slik at håndverket kan fortsette med å bli videreført til de kommende generasjoner. 

Når du tar kontakt med meg avtaler tid til måltagning. Bestilling av bunad bør gjøres 1,5 år før levering. Ved våres første møte går vi gjennom ønsker om mønstre, farger osv. Deretter holder jeg deg løpende oppdatert av prosessen frem til vi møtes igjen til prøving. Les gjerne mitt blogg innlegg om hvordan prosessen er når du bestiller bunad hos meg

Etter endt studier i Danmark, bosatte jeg meg der med min danske sjømann. Jeg er veldig ofte i Bergen (da det regner for lite i Danmark) og har min systue i herskapelige lokaler på Gamlehaugvegen 20 ved Slottet. I de perioder jeg er i Danmark har jeg mine flinke kollegaer på Bønes og Nesttun som syr, broderer og sender varer ut fra nettbutikken 🙂 

Ønsker du å sy hele eller deler av bunaden selv, vil jeg også kunne hjelpe med å skaffe materialer og gi kyndig veiledning.

Jeg er leverandør av en rekke norske produsenter og leverandører av bunadsmaterialer. Bl.a. Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, Krivivvev, Sylvsmidja, Tyrihans, Solberg Spinderi og Hillesvåg Ullvarefabrikk. 

Jeg gjør også omsøm på de aller fleste bunader 🙂