Om meg

Trygg igjennom hele prosessen

Når du bestiller en bunad hos meg er det viktig for meg at du føler deg trygg igjennom hele prosessen. Å anskaffe seg en bunad er noe de fleste gjør kun en gang i livet. Og det ligger ofte mange overveielser og mye undersøking bak dette valget. 

Jeg kommer fra Bergen og spesialiserer meg på bunader fra Vestlandet. Jeg er utdannet bekledningshåndverker, har tidligere jobbet som syerske ved Burda Nordic og tar løpende relevante bunadskurs. Jeg er opptatt av å bevare bunadshåndverket etter gamle tradisjoner.

I 2010 flyttet jeg til Almind i Danmark, ikke så langt fra Legoland. Her har jeg egen systue hjemme hvor jeg jobber med bunader på fulltid. Jeg reiser jevnlig «hjem» til Bergen for kundemøter og bunadskurs.  

Når du tar kontakt med meg lager vi kontrakt på oppdraget og avtaler tid til måltagning. Bestilling av bunad bør gjøres 1,5 år før levering. Ved våres første møte går vi gjennom ønsker om mønstre, farger osv. Deretter holder jeg deg løpende oppdatert med bilder av prosessen frem til vi møtes igjen til prøving.

Ønsker du å sy hele eller deler av bunaden selv, vil jeg også kunne hjelpe med å skaffe materialer og gi kyndig veiledning.

Jeg er leverandør av en rekke norske produsenter og leverandører av bunadsmaterialer. Bl.a. Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, Krivivvev, Sylvsmidja, Tyrihans og Solberg Spinderi.  

Jeg gjør også omsøm på de aller fleste bunader :)